Wij heten u van harte welkom op de homepage van  onze kennel.  Wij hopen dat u de informatie op onze homepage vindt die u zoekt. Mocht u niet de informatie vinden die u nodig bent, mail dan naar: wosshelties@gmail.com Veel kijkplezier. Mocht u ons willen vertellen wat u van onze homepage vond, dan kan u dat doen in ons gastenboek, onderaan deze pagina en/of in het menu zit een link.1995 - Onze eerste 2 shelties, Kalin & Shari, onafscheidelijk

Shari, zij heeft ons veel geleerd over de Sheltie. We waren meteen verliefd op dit ras. Shari was een heel lieve zelfstandige Sheltie. Shari vond behendigheid in de winter leuk, maar in de zomer hield ze van luieren.  Helaas is Shari overleden op 7 december 2001 aan de gevolgen van een Status Epilepticus.

Samen met Kalin waren zij een geweldig koppel. Shari de verstandige sheltie en Kalin de sheltie die alles op stelten zetten, een doerak. Dat is gebleken. Ze heeft heel wat tussen haar tanden gehad in haar leven, en nadien was er dan ook weinig meer over van de bank, snoeren, kussens en de tuin.

Drie maanden later mochten we Kalin - Bawsint's Whippy Whirlwind Kalin verwelkomen, een heel andere Sheltie, minder zelfstandig, maar een hele lieverd. Niet geschikt voor de fok of Show, maar gewoon een heerlijk sheltie, die heel graag meeliep met de behendigheid, zij had al vrij jong geen verplichtingen meer door haar gezondheidsproblemen. Kalin is overleden op 2 april 2010, op leeftijd van 15 jaar.


1996: Keshia, Kalin & Shari

Na Kalin kwam in maart 1996 onze Keshia, een Blue Merle dametje. Ze was een drukke, blije Sheltie, die graag met de bal speelt. Naar gelang ze opgroeide, bleek zij ook niet geschikt voor de fok en ook zij is de behendigheid in gegaan. Keshia liep behendigheid, maar omdat ze daar moeite mee kreeg hebben we haar laten onderzoeken en nadat bleek dat ze een hartpatiëntje was hebben we haar gewoon lekker thuis laten rennen en spelen met de bal. Keshia is overleden op 11 juli 2011.1997 Shari, Keshia, Kalin & Savannah

Daarna werd Savannah geboren in 1997 - Wildwood Flower's Inventive Shari - "Shari" x Zygotes Golden Bow - "Marlow". Ze was een van de mafste Shelties die ik ooit gezien heb. Voor haar was een showcarričre gepland. Maar vlak voor haar eerste show, kreeg zij een ongeluk. Haar heup was uit de kom, ze is geopereerd en met Succes. Helaas was een showcarričre niet meer voor haar weggelegd. Ze mocht net als Kalin al vroeg lekker haar eigen weg in slaan. Savannah is op 3 mei 2011 overleden.


1998: Shari, Keshia, Kalin & Savannah


1999: Shari, Kalin, Savannah & Keshia

 

Een van de laatste foto's van onze groep waar Shari bij op staat
2000: v.l.n.r. Kalin, Shari, Keshia, Savannah & Ylanie
In mei 2000 mochten we Ylanie - Dawnville Lookin' For Trouble verwelkomen. Ik zag haar op internet en was meteen verliefd. Ze is een lieve, ondeugende, speelse Sheltie. Die ook heel graag voor de baas werkt. Ze heeft haar eerste Show in Leeuwarden gehad in 2002. Dit ging prima. Ze is niet echt een showhondje, maar ze had er wel schik in, het lijkt me bij haar wel voor herhaling vatbaar. Daarnaast zal Ylanie nog behendigheidswedstrijden gaan lopen. Dit is heel goed voor haar zelfvertrouwen. 

 


2001: Whisper, Ylanie, Keshia, Savannah & Kalin

Op 13 januari 2002 kwam bij ons Excellent Choice Spezial Effect - Whisper. Whisper is een dochter van Multi. Ch. Zarvo Simply Smashing - Flash x Dts. Jgd. Ch. Moorwood Theme of Megnificent Glory - Fame. We zijn trots dat Whisper in ons midden is.  Whisper is een ondeugende, eigenwijze, maar ontzettend lieve Sheltie. We hebben Whisper uit de fok gehaald, nadat haar dochter Prudence Epileptische aanvallen & Hersenbloedingen ontwikkelde op zeer jonge leeftijd. Prudence heeft een bewezen Mitochondriale Encephalopathie, dat betekend dat haar zenuwen en Hersenen (en hart) aangetast zijn door de ziekte. Meer symptomen van deze verschrikkelijke ziekte zijn, snel oud worden, spierproblemen, spierpijn, spierzwakte, neuropatische pijn (zenuwpijn), weinig energie, zuurstofgebrek. Deze ziekte is onverantwoord om verder mee te fokken. Later bleken er meer in deze familie dezelfde symptomen te ontwikkelen, zoals Epilepsie, spierpijn, energie problemen, te weinig zuurstof etc. In de jaren na het ontdekken van de stofwisselingsziekte melden zich meer van onze shelties van deze familie met gelijke symptomen.

 

 


2003: Kalin, Phoebe, Savannah, Keshia, Prudence, Ylanie & Whisper

14 september 2003 werd bij ons het tweede nestje geboren van onze Whisper - Excelent Choice Spezial Effect x Ned. & Int. Kamp. Mr. Magoo of Blue Tails.  Na 6 1/2 jaar wachten en veel pech met onze shelties kwam er eindelijk een langverwachte droom uit. Er werden twee reuen en twee teven geboren. Haar dochters, Phoebe & Prudence zijn gebleven.

 

 
2002: Whisper, Prudence, Phoebe, Keshia, liggend: Kalin, Savannah & Ylanie

 Phoebe en Prudence zijn opgegroeid tot mooie en ondeugende jonge dames. Onze adrenaline blijft stromen met hen er bij. Zowel Phoebe als Prudence weet ons goed te laten schrikken, door er elke keer vandoor te gaan. Ze kunnen heel goed luisteren als ze willen, maar als ze de kans schoon zien om er vandoor te gaan, dan maak maar een half uurtje tijd om ze weer te krijgen.

 
2004: Keshia, Ylanie, Savannah, Kalin, Whisper, Prudence & Phoebe


2005: Savannah, Keshia, Ylanie & vooraan: Paige, Prudence, Phoebe, Kalin & Whisper

12 september 2005 is Paige geboren, zij zat in het laatste nestje van Whisper. Paige is gebleven van de vier pups.2006: Whisper, Prudence, Phoebe, Paige & vooraan: Kalin, Keshia, Savannah & Ylanie2007: Kalin, Keshia, Paige, Ylanie, Phoebe, Prudence, Savannah & Whisper2008: Prudence, Phoebe, Paige, Whisper, Ylanie & vooraan: Keshia, Kalin & Savannah2009: Paige, Whisper, Phoebe, Prudence & vooraan: Kalin, Keshia, Savannah & Ylanie

2010 - Ylanie, Keshia, Savannah, Kalin, Whisper, Prudence, Phoebe & Paige2011: Prudence, Paige, Ylanie, Savannah, Whisper & Phoebe


2012: Phoebe, Prudence, Paige & Whisper