"Kalin"

30 juni 1995 - 2 april 2010

 

Kalin & Shari voor nu altijd samen op de regenboogbrug!

Kalin is 2 april 's nachts om half 3 naar de regenboogbrug gegaan om te spelen met haar soulmate Shari. Onze clown, onze beste vriendin is niet meer, ze is nu vrij, vrij om te gaan. Geen oud lijf meer, niets meer wat haar tegenhoudt om te rennen en te spelen met haar beste vriendin. Ze kan weer naar hartelust rennen & spelen. Voor Kalin was "Een dag niet geblaft een dag niet geleefd". Blaffen was pret. Iedereen alarmeren als er iets te gebeuren stond.

Kalin, geboren op 30 juni 1995, ze kwam drie maanden later dan Shari. Shari en Kalin waren soulmaatjes voor het leven. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik dat koppie van haar zag, een klein duiveltje. Ze had van die ondeugende vonkeltjes in haar ogen. Kalin was geen gemakkelijke Sheltie om haar te op te voeden. Als je haar alleen met Shari voor een klein poosje thuisliet, dan huilde ze als een wolf. Meestal huilde ze al als je de kamer uitliep, je had haar handen vol aan haar. Kalin at zich een gat in onze nieuwe bank, waar wij enorm van zijn geschrokken. De dader “Kalin” genaamd, zat onschuldig met de stof van de bank nog tussen haar tanden toen we thuis kwamen. Als ik ging douchen moest ik mijn schoenen opbergen, want als ik ze liet staan, dan kon het best eens zo zijn dat er een centimeter of 10 afgeknaagd was door Kalin, die zich in mijn douchetijd verveelde. Ook de elektriciteitskabels waren geen probleem voor haar (gelukkig hadden we ze uit voorzorg uit het stopcontact gehaald). Nieuwe kussens op de bank vonden de dame ook niet zo leuk, ook daar heeft Kalin snel mee afgewerkt tijdens de eerste keer dat wij eventjes weg waren en de buurvrouw af en toe kwam kijken. De buurvrouw trof een besneeuwd huis aan, met allemaal vlokken van onze nieuwe kussens.

 
Shari, Kalin (liggend) Keshia bovenop Kalin


Kalin & Keshia

Nadat Savannah, de dochter van Shari geboren werd, had Kalin geen heimwee meer, ze verzorgde de dochter van Shari alsof het haar eigen was. Shari liet dit gemoedelijk toe, zo kon Shari zo af en toe ook even wat anders doen als met dochterlief spelen. Dat deed Kalin dan wel. Ook de beide broertjes van Savannah werden gepoetst en er werd volop mee gespeeld door Kalin. Kalin is de clown in onze familie. Ze maakte ons altijd aan het lachen en ze verwelkomde de visite met veel enthousiasme, dat maakte haar tot de favoriete Sheltie bij iedereen die bij ons op visite komt.

Shari en Kalin hielden erg van tuinieren, Gezellig lagen ze plat op hun buikjes, pootjes over de planten heerlijk naast elkaar. Als wij kwamen kijken, keken ze ons met een scheef koppie aan, net alsof ze niets verkeerd deden. Maar ze verraden zichzelf altijd, door het zand in hun snuit of stukjes plant tussen de kiezen.

Eind 2001 overleed Kalin’s Soulmaatje Shari, Kalin zat niet lekker in d'r velletje. In 2002 heeft Kalin op 7 jarige leeftijd de behendigheid weer opgepakt. In mei met pinksteren was haar eerste wedstrijd sinds 2 jaar en ze liep meteen een derde plaats op het vast parcours. Kalin leefde weer op.Toen Phoebe en Prudence nog pubers waren, was Kalin wel eens een superhulpje. Het gebeurde me nog wel eens dat er een Puber vandoor ging, na een harde ruk aan de lijn en de lijn uit mijn hand glipte. Op een middag rond de waterplas gebeurde dit weer. In plaats van dat Kalin mij ging helpen om Prudence terug te krijgen, ging ze voor Prudence aan de Oldermeijer over, oren stijf rechtop in de wind en rennen maar, het taluut op en ik mijn adem inhouden, als Prudence het nu maar niet in haar bolle kop kreeg om het bos in te rennen. Na een koekjesroep gebeurde er niets. Kalin vond koekjes altijd reuze lekker, maar dit was toch veel leuker. De andere dames een koekje aanbieden, wat zou er dan gebeuren, ja hoor, contact met Kalin, die kwam snel aangerend voor een koekje. Nu moest ik Prudence nog zien te krijgen en maar hopen dat ze niet weer allemaal begonnen te blaffen, want dan ging prudence er weer als een speer vandoor. Uiteindelijk lukte het met dan toch om Prudence te pakken te krijgen.


Kalin was dol op puppies, ze was dan altijd erg ondernemend om dan ook maar een glimp op te vangen van de pups en moeder!
 


Kusjes geven vond Kalin altijd geweldig, iedereen mocht gekust worden, Kusjes krijgen was ook wel leuk, maar kusjes geven was leuker. Kalin en Prudence waren altijd dikke vrijdozen! Uren konden ze op de bank liggen en elkaar te slim af te zijn om als eerste een kusje te geven. Prudence de bruut ging vaak bovenop Kalin liggen om zo kusjes af te dwingen, zo heel af en toe kwam het echt tot een speelpartij tussen die twee!


Prudence en Kalin, wie redt het, het eerste kusje te geven?


Geen kusje nu!


Prudence; Mwah even kijken of het gaat lukken!


Prudence: Hmmmm heerlijk zo'n kusje!
Kalin, Hé dat had ik willen doen als eerste!


Mjammie kusje!


Stelletje vrijdozen zijn het!


Oefening baart kunst, ook Kalin kan nu kusjes geven aan Prudence

Kalin werd van jongs af aan al gedragen, lange wandelingen kon ze veelal niet volhouden door gezondheidsproblemen, met periodes wel en dan weer een periode niet. Kalin werd op handen gedragen, veelal ging ze mee in de rugzak, heerlijk relaxed, pootjes over elkaar en lekker achterover hangen. Soms even een tukkie doen en als ze dan weer wakker was, dan was ze er weer 100% bij.


Kalin slapies doen tijdens de wandeling!


Ze voelde zich echt een Koningin!


Kalin was een warme sheltie, die hield van kusjes geven, knuffelen en mensen met 2 handen vond ze helemaal geweldig (met 3 handen was nog leuker). Kalin genoot van haar Fysiotherapie, daar kon ze helemaal in opgaan. Er waren ook wel eens stagepraktijkdagen waar we Kalin dan als vrijwilliger opgaven omdat ze het zo leuk vond, ze kwam meteen al aanlopen met een glimlachje op d’r gezicht. Ze ging er kwispelend op af en vroeg om aandacht, recht vanuit de keel. Brrrr wrrrrr wruaaaaaa, echt Kalin. Ze ging iedereen even bij langs. Het was haar feestje. Na een minuut of 10 daar rondgelopen te hebben, van een ieder aandachtsknuffels te hebben gevraagd kwam ze bij mij om aandacht te vragen. Net of ze wilde zeggen: “Goh, wat een goed idee om me mee te nemen!” Ze mocht op tafel en de praktijk kon beginnen. Kalin werd aan alle kanten bevoeld. Voor Kalin was dit altijd een feestdag! Ze genoot er zichtbaar van!


Even wennen aan de nieuwe sheltiemobiel!


Kalin helemaal gewend en ingereden in de doggyride. Zoiets moet toch wel sneller kunnen??????
Aldus Kaptein Kalin :)

 

 
 
Kalin voorjaar 2009 in de keukenhof in Lisse!

Kalin is een echte knusse kusser!
Kalin en een heel goed vriendje genaamd Chris
Kalin was op slag verliefd!
Als je echt een kusje wilt, moet je er wat voor doen! Je gaat er gewoon bovenop zitten!
Liggen werkt nog beter! Kalin in de houdgreep gehouden door Prudence!
1000-den kusjes worden getracht te geven! Door beide dames
Kost wel veel energie dat vrijen zeg! Eindelijk heeft Kalin het voor elkaar, een kusje op de wang is iets anders dan ze zich er bij voorgesteld heeft, maar een kus blijft een kus!
 
 
Kalin last year in the heat of the game! She loved it, all exited that the younger girls were so active!
Exited?? Overexited? :)
Kalin loved the action!
 

Het streepje waar Kalin mee geboren is, was een maand of 10 geleden ineens verdwenen, er was een bliksemschicht voor in de plaats gekomen!

 

Kalin heeft de beste winter gehad ooit van haar leven. Ze vond de sneeuw geweldig. Dag in, dag uit voor 2 maanden lang is ze buiten geweest in de sneeuw. Ze vond het geweldig om andere shelties te zien spelen van heel dichtbij. Ze kreeg altijd veel kusjes van paige. Ze was de moeder voor al onze shelties. De laatste 2 maanden werd ze 's nachts vergezeld door Whisper, Keshia, Paige, Ylanie die kwamen dicht bij haar liggen. Ze wilden allemaal bij Kalin liggen in de nacht. Whisper kroop altijd half over Kalin heen met haar hoofd bovenop Kalin.

Kalin februari 2010: Genietend van de jeugdigen die aan het spelen zijn! Ze vind het echt geweldig!

Kalin, onze sneeuwkoningin, ze vond het heerlijk in de sneeuw vertoeven. 
Kalin tijdens een sneeuwbui, lekker genietend van alles om zich heen
Kalin hield van de actie, van dichtbij of van een afstandje!
Van een afstandje genieten!
Kalin verdedigde zich altijd tegen Paiges kusjes, Paige gaf altijd klapzoenen!
 

Lieve Kalin,

2 april 2010 kwam er onverwachts een afscheid.
Ongelofelijk dat jij er niet meer bent.
Je was een grote lollige clown, een hele leuke.
Iedereen werd vrolijk van je, je zorgde voor iedereen.
Je gaf menigeen een glimlach.
Je was geliefd bij iedereen!
Je was altijd aanwezig met je wrrrr, wruurraaa geluidjes van genot.
Een leven lang en je werd bijna 15 jaar, 15 jaar was je onze beste vriendin, ons maatje, zo warm en zo lief.
Ik mis je blaf, ik mis je kusjes, ik mis je ondeugd.
Het was elke dag genieten van jou! Altijd vrolijk, altijd druk bezig met van alles en nog wat
 of gewoon heerlijk rustig genietend van de andere shelties, met de pootjes over elkaar.
Ik mis het dat jij in de midden van de kamer ligt samen met Whisper, de pootjes over elkaar gevouwen en elkaar heerlijk frunniken!
Ik mis dat je midden in de kamer ligt op de drempel of onder de tafel.
Ik mis je blaf als we de oprit oprijden.
Ik mis je op het voeteneind, omringd door de andere shelties.
Het is zo leeg zonder jou!

Dank je voor alles wat je me geleerd hebt en voor alle warmte en alle liefde die je ons gegeven hebt.
Rust zacht mijn lieve meisje, we missen je!
Eindelijk na dik 8 jaar weer samen met Shari! Ooit zullen we allemaal weer samen zijn op de regenboogbrug!

Kusjes Frans, Jacqueline,
Keshia, Savannah, Ylanie, Whisper, Phoebe, Prudence & Paige

Zoals Kalin het gezellig vond, omringd door de andere shelties in de doggyride. Een volle bak met 4 shelties erin!