"Keshia"

24 januari 1996 - 11 Juli 2010

 

 Voor nu altijd samen op de regenboogbrug met Kalin & Shari!

 


 

 
Na 14 1/2 jaar hebben we zondag 11 juli 2010 heel plotseling afscheid moeten nemen van onze lieve, actieve Keshia. Het doet ongelofelijk veel pijn, nu 3 maanden nadat we afscheid hebben moeten nemen van onze lieve Kalin. Na drie maanden zijn ze weer samen nu voor altijd, op de regenboog brug.
 
Lieve Keshia verlost van je oude lijf kan je nu weer volop spelen op de regenboogbrug, samen met Kalin & Shari. Keshia was een heerlijk drukke sheltie, haar blaf als ze iets gedaan wilde hebben, altijd met haar balletje, menig stuiter op mijn voet, menig keer over Keshia gevallen omdat ze mij voor de voeten liep. Ooit eens met boodschappen en al over mijn meisje gevallen, die me na tijd kusjes kwam geven omdat ze het zo leuk vond om bij mij te zitten op de grond. Ik mis je blaf, je blaf als je iets gedaan wilde hebben, ik mis je blaf als we het bos inrijden, jij mocht zo graag mee gaan met de wandelingen, ik mis je eigenwijze bekkie. Bovenop Kalin gaan liggen omdat je het leukste plekje wilde.

Voor altijd in onze gedachten en in ons hart! Rust (speel) zacht lieve Keshia, tot ooit weer ziens op de regenboog brug.

Frans & Jacqueline

 



Keshia geboren op  24 januari 1996. Een klein maar koddig ding die goed van wanten wist. Keshia een heel klein hummeltje van 1 kilo toen ze acht weken was. Na 2 bezoekjes kwam ze al bij ons. Keshia een bezig bijtje, altijd druk in blaffen.





Shari en Kalin maken kennis met Keshia in onze achtertuin.


Een koddig, maar PITTIG ding

Keshia was geboren voor de bal. Eenmaal een balletje gevonden wist ze niet meer van ophouden. Van die zielige vragende oogjes, waar blijft mijn bal, kwam de bal met een slingerworp naar Keshia en ging aan haar voorbij, zo snel ze kon ging ze achter de bal aan en kwam alle ballen weer terugbrengen. Ze ging door totdat ze er bij neerviel, het was voor ons altijd opletten hoeveel Keshia mocht ballen.
 
Op mijn verjaardag 12 december 1997, toen Keshia amper een jaartje was wilde mijn man mij verrassen en liet de dames uit, helaas was de verrassing van korte duur, want Keshia had haar pootje tussen de brug gekregen en deze was gebroken. De dames Shari, Kalin & Keshia hielden altijd een wedstrijdje wie het eerst het bos in was. En we moesten altijd roepen: "RUSTIG op de BRUG." en dan deden ze rustig. Maar dit keer was Frans te laat. Hij met spoed weer naar huis, toeterend stond hij voor het huis terwijl ik visite had. Ik moest dringend mee naar de dierenarts. Onze eigen was er niet eerst naar een andere, die alleen pijnstilling gaf en zei kom in het spreekuur maar terug. Daarna eigen da weer geprobeerd en we konden gelijk komen. Er werd een fotootje gemaakt, en het pootje werd eerst maar voor een deel ingegipst omdat ze veel beschadigd had. Na een aantal dagen kwam het hele pootje in gips en Keshia was helemaal opgeklaard. Keshia leerde al snel met het pootje om te gaan en sloeg alle shelties die haar in de weg lagen met de poot voor hun kop. Keshia wist zich aardig met het pootje te redden. Aangezien het hartje winter was en sneeuwde moesten we het droog zien te houden. Een zelf gefabriceerd sokje met een lus over de rug, daarover een plastic zak en een bambi-baby-sokje konden we op pad. Een buggy voor kinderen, die met een kruik erin zodat ze het niet koud kreeg, gingen we wandelen in de sneeuw.


Keshia met haar gebroken pootje, zij was er zo aan gewend, niemand was meer veilig voor deze poot in gips.
 

Na 8 weekjes ging het gips af. We leerden Keshia zwemmen en al zwemmend kon ze haar bal uit het water halen. Dat was veel leuker als de bal van het land af te halen. Al zwemmend achter haar bal geniet ze van het leven.
 



Onze Keshia was ook zo'n behendigheidsster. Ze deed het altijd prima, totdat de keurmeester een keertje dichtbij kwam staan en begon te fluiten dat ze mocht beginnen. Keshia keek geschokt naar de keurmeester en bleef staan, strak staarde Keshia de keurmeester aan. De keurmeester keek naar Keshia en deed zijn hoofd scheef, Keshia keek de keurmeester aan en deed haar hoofd ook scheef. De keurmeester deed zijn hoofd scheef de andere kant op, en Keshia deed haar hoofdje ook de andere kant op scheef. Dit ging even door. Het publiek moest er hartelijk om lachen! Een komisch gezicht. De keurmeester zei hardop; "Crisis zeg, dat heb ik weer hoor! Een sheltie!" Ik kon niet meer dan alleen maar lachen. Hij floot af, en Keshia die heb ik maar bij me geroepen, die was zo onder de indruk van de keurmeester met haar scheve koppie kijkend naar de keurmeester.



Keshia en puppies ging wat moeizaam. Als wij pupjes hadden, dan ging Keshia voor 8 weken bankhangen en durfde niet op de vloer te lopen als die bengels los waren. Met een verschrikt gezicht als er toch puppies naast haar zaten, lag ze op de bank. Na acht weken kwam ze er veelal weer achter dat pupjes toch wel leuk waren en ging met ze spelen. Keshia's hobby's waren eten, ballen en slapen ;o) Keshia was soms best wel gemeen en als er eentje naast haar stond te eten, dan trok ze haar lip op en gaf een evil eye en de ander droop af en Keshia had 2 porties eten, i.p.v. 1. Keshia was dan tijdens haar middelbare leeftijd ook veel te dik. Gelukkig na de start van vers vlees is ze drastisch afgevallen en had geen overmatig hongergevoel meer, ook zij was na vers vlees fitter dan ooit.

Keshia ontwikkelde zich als een pittige, drukke dame, die continu bezig wilde zijn met de bal. Ze is voor niets en niemand bang en trotseert zelfs de grootsten, die gaan voor haar op de knieen. Keshia is een sheltie die zich toch ook alleen wel redt. Als mensen een balletje gooien en er zouden geen verdere honden bij zijn, zou ze het ook geweldig vinden. Keshia wordt altijd gesupporterd door Whisper, die vind ze wel leuk, die pikt je de bal in ieder geval niet af. Prudence houdt ze maar graag uit de buurt als ze aan ballen is, en ook Phoebe vind ze wat opdringerig.

 

Keshia laat haar evil-eye aan Prudence, waag het niet om mijn bal te pikken!
 

Op 12 jarige leeftijd liet Keshia menig sheltie achter zich als het om de bal ging!



Een geboren fotomodel!
 
Keshia is niet zo'n knuffelkont. Wel op bed mag ze graag geknuffeld worden, dan gaat ze lekker op haar rug languit liggen met de pootjes in de lucht spartelend. Dan mag je haar over haar buikje aaien. Keshia was vroeger altijd verzot op vingertjes, als die voorbij kwamen dan hapte ze erop. We hebben Keshia in het eerste levensjaar elke dag een knuffeluurtje ingesteld door visite. Dit kon ze eerst niet zo waarderen, tijdens haar breuk in haar pootje heeft ze in een buggy rondgereden en ze lag op aaihoogte. Nadien was ze wel te aaien. Oppassers moeten van het mannelijke geslacht zijn, dan gaat ze de hele avond op schoot liggen. Bij vrouwelijke oppassers gaat ze pertinent de hele avond zielig voor de deur liggen, waar wij weer binnen moeten komen.


Keshia op 12 jarige leeftijd nog steeds heel actief met haar balletje, Whisper was haar favouriete speelmaatje omdat Whisper de bal niet probeerde af te pakken, Whisper ging alleen in d'r staart hangen.



Whisper in de staart van Keshia
 

Keshia deed op 12 jarige leeftijd niet onder voor Ylanie en Whisper, die beiden veel jonger waren
 

Het laatste jaar was Keshia helemaal met pensioen. Lekker liggend genieten van de wandeligen, zo af en toe nog korte stukjes lopen. Lekker knus bij Kalin liggen. Altijd even ruzien, wie het lekkerste plekje mocht hebben. Keshia wilde graag het lekkerste plekje in de doggyride, kon ze die niet krijgen, dan klom ze bovenop Kalin (wat net zo lekker lag)
 

2009; Keshia en Ylanie, Keshia was een geboren fotomodel!

Keshia werd de laatste maanden erg verwend door Paige, ze kreeg heel veel kusjes van deze jonge dame! Of ze daar blij mee was? Dat is nog af te vragen. Veelal kreeg ze 's morgens al slapend vele klapzoenen van Paige waar ze wakker van werd.
 

In april zijn we nog naar de keukenhof geweest. En van de foto's in de keukenhof gemaakt.

 

Keshia wacht op haar bal, samen met Prudence
 
 
Keshia en haar passie; Ballen


In de winter is het koud

 


Heel erg koud, daarom kreeg Keshia een jasje aan ;o)


Met Kalin was het altijd een strijd wie het lekkerste plekje mocht, Keshia en Savannah deelden altijd het leukste plekje

 

 

Keshia, mei 2010 Bollenvelden Kuinre