In memoriam "Paige"

 

 

Onze houdini, die starte als Houdini in Mini is niet meer. Met pijn in ons hart hebben we haar moeten laten gaan. Paige is dinsdagmiddag 4 september 2012 in mijn armen ingeslapen. Ze mocht geen zeven jaar oud meer worden. Het is niet te bevatten.  Nooit meer Epileptische aanvallen, nooit meer angst hoeven hebben, nooit meer energie te kort, nooit meer misselijk zijn. Lekker rennen en spelen op de regenboogbrug met Kalin, Keshia, Savannah & Ylanie zolang je wilt.

Maar ook nooit meer samen zijn, nooit meer knuffelen, nooit meer wakker worden en in jou bruine ogen kijken, en nooit meer kusjes krijgen van jou. 

Paige ons kleine meisje, die al vond vanaf dat ze lopen kon, dat ze zelf moest weten waar ze liep. Een puppieren vond ze dan ook overbodige luxe, samen met haar broertjes en zusje heeft ze dan ook vele concerten vol gemaakt om zo uit de puppieren te mogen. Ondanks dat we elke keer de puppieren barricadeerden, onder de verwarming krantenproppen, daarvoor langs een stuk gaas, kreeg ze het elke keer (met wat hulp) voor elkaar om zo de wijde wereld in te trekken. Toen haar broertje eruit was, wist ze het zeker, En ze was me toch druk onder de verwarming, de ene prop kranten na de andere prop kranten vloog door de kamer. Wat een pret. Broertje kwam nog even helpen, maar broertje waswat dikker, dus die paste niet zo goed onder de verwarming. Maar een helpende hand kwam Houdini in Mini wel uit. Samen zorgden ze er voor dat het pad bijna vrij was onder de verwarming. Paige, de houdini in mini, ging nog een paar keer wrikken en duwen en ja hoor, ze had het pad vrij gemaakt, ze kon er langs en ineens stoof ze door de kamer, van de ene kant naar de andere, en een pret dat ze had. Het staartje kon niet meer stil hangen, zo blij. Ook een bal onder de verwarming, hield onze kleine houdini maar een minuutje tegen. Ze was niet te stoppen. 


 

 
Er moest altijd wat in het bekkie zitten tijdens het rennen

Paige was een actieve pup. We moesten haar atlijd heel moe maken, na de wandeling was ze altijd moe, maar als het zo tegen de nacht liep, begon ze energie te krijgen. Als ik nog wat klusjes wilde doen voordat ik naar bed ging, zette ik Paige in de ren. Paige had dan ineens het licht gezien en ik hoorde haar door de ren stuiteren, de kranten vlogen omhoog. Ik had nog voor even een klein bakje water neergezet, omdat ik niet gezien had of ze beneden wel gedronken had, die zou ik zo weghalen. Dat bakje had ze door de ren gesmeten, met water en al er in, de manden had ze op de kop gezet, de dekjes eruit, de speeltjes eruit, ze was aan de manden gaan knagen en dan rende ze weer door de ren en liet zich stoppen door de ren, kledeng. Als ik dan terug kwam in de slaapkamer trof ik een grote ravage aan in de puppieren, de kranten stonden rechtop in het midden. Hoe ze dat voor elkaar kreeg? Ze was  een echte kunstenaar. De manden waren leeg, geen dekje er meer in, geen handdoek er meer in. Geen speelgoed meer in de mandjes. Ze was flink tekeer gegaan.

 
Toen Paige een weekje of 9 was, is ze aangevallen door een zwerm boze wespen. Die kleine begon ineens te gillen, inclusief hubby. Een zwerm wespen om me heen en die kleine en ik werden geprikt, we hebben samen alle wespen van haar af proberen te halen. Wat was dat kleine meisje geschrokken en wij ook. Ze wilde niet meer lopen na dit avontuur, gelukkig had ik een zakje beloningen bij me, en elke stap die ze zette kreeg ze wat, na een poosje was ze het leed alweer vergeten en we konden onze wandeling afmaken.
 
Paige is een sheltie die nooit op cursus heeft gezeten, nadat ze houdini in mini af was, werd ze wat rustiger. Ze gehoorzaamde goed, een keer roepen en ze was er. Geen ren meer om in te hoeven, dan hoef je niet meer uit te breken. Samen met je familie lekker spelen, lekker rennen, het ging er vaak ruig aan toe.

Paige haar grootste hobby was, alles wat vliegt proberen te vangen, muggen, vogels, vliegen, en vlinders die vond ze echt geweldig, heel voorzichtig probeerde ze ze te pakken en dan liet ze ze weer gaan nadat ze de kriebel in haar bekkie voelde.
 
 
 
 
 
 
 
Dag lieve Paige, voor altijd in ons hart en ooit weer tot ziens op de regenboogbrug. We missen jou!


Frans & Jacqueline
Whisper, Phoebe en Prudence

 
 
 
 
 
 
Dawnville You've Gotta Be Kidding
Bjgsr. 2005

Ch.Hillacre High On Style
 
Ch.Aanara Knight Move
Ch.Hillacre Hylites O Sarah
Dawnville Queen of Spades Ch.Faradale Frisbee for Grandgables
Ch.Dawnville Tri 'n Stop Me
Excellent Choice Spezial Effect

Multi Ch. Zarvo Simply Smashing Multi Ch. Dreams Runaway Match vom Alsterthal
 
Zarvo's Excellent Dream
 
Dts. Jg.  Ch. Moorwood Theme of Megnificent Glory Multi Ch. Riabel Son Of A Gun
 

Moorwood Theme Of Another Memory